alergaceala.ro
Cupa RMA ...competiţia legitimata pro şi contra
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro

Cupa RMA ...competiţia legitimată pro şi contra

alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
20.01.2019 alergaceala.ro
Index - Alergaceala.ro   7' alergaceala.ro
alergaceala.ro
  Versiunea actuală a acestui articol nu este încă publică.
alergaceala.ro
Menționez mai întâi că articolul de mai jos (ca de fapt mai toate cele publicate) reprezintă doar experiența personală a acestui eveniment și (cu siguranță poate) nu se aplică altora, fie ei alergători amatori sau profesioniști legitimați. Este doar o părere personală din momentul respectiv... nu un act intenționat de denigrare adresat împotriva unora sau altora.

Iată că s-a mai scurs un weekend competiţional... tot organizat în sală... tot la complexul sportiv Lia Manoliu... de data asta un campionat local organizat de Romanien Masters Athletics numit generic RMA... deja la a treia ediţie. A fost interesantă experienţa de săptămâna trecută... descrisă în articolul de aici... (şi) neavând nimic programat pentru weekend am vrut să repet experienţa.

M-am hotărât zilele trecute să alerg din nou în sală... pentru a testa diferenţele între "papucii" de sală... cei cu "cuie" versus ceilalţi... folosiţi la alergările pe asfalt în aer liber.

M-am consultat și cu "ză coach"... domnul Ştefan Oprină... antrenor în fruntea Locomotivei Bucureşti... mi-a zis că e cam curând să alerg din nou... ar trebui să fac pauză pentru refacere, dar de asemenea... că nu am nimic de pierdut dacă mă simt bine. Poate... din acest motiv... eram vineri seara singurul înscris de la Locomotiva şi nu eram de găsit pe foile de la secretariatul federaţiei.

Zis şi făcut... m-am înscris... deși a fost confirmată prin e-mail înscrierea... se solicita validarea. Bun... sun la numărul "afişat pe ecran", nimic... dau mesaj scris la acelaşi număr de mobil (evident), nimic... merg personal cu o zi înainte... ajung vinerea în intervalul stabilit... să îmi ridic "kitul"... două numere de concurs din carton... personalizate "nominal" cu markerul.

Sâmbătă... ziua primei curse. Faţă de săptămâna trecută... de data asta cel puţin ziua de sâmbătă a fost toată ocupată cu diverse probe, foarte multe serii la proba "scurtă" de 60 (de) metri... astfel că am alergat seara, în jurul orei 19.00. Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu alerg mai bine sprinten dimineaţa, nu seara... atunci când deja ziua e aproape gata... am deja ceva oboseală acumulată. Targetul? Păi... lupta a fost în principal cu mine... cu timpii scoși cu o săptămână înainte.

Dar... am mai vrut să testez într-un cadru competițional dacă (mă) ajută sau nu să alerg cu "papuci" de atletism. Astfel că... "puşi în ring" pentru sâmbătă... în colţul stâng... coloraţi "din fabrică" în orange cu negru, avem seria AT Start... versus pentru ziua de duminică... în colţul drept... coloraţi "din fabrică" în galben neon cu negru, avem seria KipRun LD, ambii din colecția proprie de alergăceală.

alergaceala.ro

M-am înscris la trei probe... două "lungi", respectiv cea de 1500 metri cu target 5:31.37 minute şi cea de 3000 metri cu target 11:53.33 minute, dar şi cea "scurtă" de 200 metri cu target 33.00 secunde. Regulamentul FRA, fie el la veterani sau nu... prevede participarea într-o zi (doar) la o probă "scurtă" și una "lungă", excluzând ştafetele (care sunt probe tot scurte). Astfel că... pentru a doua zi, doar 200 metri şi 3000 (de) metri erau varianta potrivită, mai ales şi în funcţie de programul celor două zile. Oricum proba de 1500 (de) metri era seara şi era suficientă.

Am alergat sâmbătă folosind "papucii" cu "cuie". Chiar dacă am alergat seara... chiar dacă m-am resimţit puţin faţă de săptămâna trecută... poate oboseală acumulată sau nu... chiar dacă am plecat fără a-mi doza anterior nişte extra volum de aer prin respiraţie la start ca data trecută... rezultatul a fost 5:32.75 minute... cu o secundă şi 38 de sutimi mai mult decât experienţa anterioară matinală pe aceeaşi distanţă. Şi totuşi... doar pentru clasamente şi statistici... de data asta şi ceilalţi alergători la categoria mea, Masters M35+ au alergat "mai lent" propulsând rezultatul meu spre poziţia a doua pe podium.

alergaceala.ro

alergaceala.ro

Sunt norocos... norocos să am familia mea simpatică... suporterii mei dragi aproape la fiecare porţie de alergăceală competiţională. Mulţumesc.

alergaceala.ro

alergaceala.ro

alergaceala.ro

Ziua a doua... duminică... aveam startul primei probe, cea de două sute de metri undeva după prânz. Am ajuns la timp pentru apel... dar am uitat ceva important (cel puţin pentru mine). Personal, pentru confortul în competiţia... înainte de alergăceală... mai ales pe viteză... folosesc Timburg Gel Albastru... un gel pentru dureri musculare pe care îl găseşti pe la majoritatea magazinelor cu produse naturiste, farmacii, chiar şi unele supermarketuri, fie ele tradiţionale sau online. De data asta... am uitat complet de el.

Mă simţeam gata de fugă, dar... nu ştiam ce lipseşte... am alergat cu papucii de asfalt proba scurtă de 200 (de) metri... aici nimic spectaculos... eram trei serii de alergăcioşi la Masters M35+... am plecat de sus, am alergat pe culoar... eram în competiţie cu mine... astfel că am terminat proba în 33.69 secunde... cu 69 de sutimi în plus faţă de timpul anterior personal de referinţă. Prea scurt să pot compara dacă m-ar fi ajutat sau nu "cuiele" de data asta.

alergaceala.ro

Totuşi... fuga sprintenă sub trei per mie m-a forţat oarecum... şi m-am prins ce lipsea... mă resimţeam cu ceva dureri musculare. Dar... prea târziu să mai pot face ceva... ultima probă, cea de 3000 (de) metri era gata, gata de start.

alergaceala.ro

Aşa că... ne aliniem la start să pornim cele peste 16 ture de sală către clopoțelul de finish. Eram "pe liste" cinci veterani. Totuşi, colegul Cristian... cel cu care am alergat în serii diferite mai devreme și cei 200 de metri a decis să nu (mai) participe. De asemenea, colegul ultramaratonist Cristi (Superman) alergase mai devreme la 800 de metri... fiind probă "lungă"... i-a fost refuzat startul conform regulamentului. Astfel că... presiunea era minimă... chiar și cu dureri musculare tot ce trebuia (doar) era să alerg sprinten cursa... tot al treilea aș fi terminat dacă nu făceam vreo trăsnaie ce ar fi dus la descalificare. Sau Doamne fere'... vreo accidentare.

Am plecat confortabil... totuşi... aici am simţit diferenţa între papucii "cuie" şi cei "normali". Aveam suport... amortizare... dar aderenţă minimă... cum sprintam mai tare... cum pierdeam din stabilitate, nu am experimentat un progres... dimpotrivă. Am terminat al treilea proba... poate și pentru că pe ultimele două ture mă depășise al doilea veteran și nu am mai fost motivat să "trag mai tare". Am alergat cu patru per mie... în statistici şi clasamente... rezultatul a fost 12:04.65 minute... cu 11 secunde şi 32 de sutimi mai mult decât experienţa anterioară pe aceeaşi distanţă.

alergaceala.ro

Felicitări tuturor pentru participare şi pentru rezultatele obţinute.

alergaceala.ro

Mă bucur că am încheiat fără accidentare... totuși recunosc... "cuiele" ajută. Chiar dacă mulţi antrenori nu le recomandă începătorilor... chiar şi veteranilor cu ceva experienţă la alergarea pe afară, în aer liber. Cică pe motiv că pot duce la accidentare. Încearcă... vezi cum te simţi cu ele... s-ar putea să facă diferenţa. De data asta (eu) nu am avut o miză de pierdut... așa a fost să fie... dar poate data viitoare... vor face diferența.

alergaceala.ro

Închei această participare cu două clasări pe podium... nu e rău... am reprezentat bine, cu mândrie Locomotiva Bucureşti... targetul a fost să mă motiveze pe viteză ca (şi) pregătire pentru următoarea experienţă individuală competiţională în "curtea școlii" la Politehnică... la Gerar.

alergaceala.ro

Se merită să alergi în sală? Sau legitimat? Nu prea... investiţia e aproape aceeaşi ca la un concurs promovat de aer liber... totuşi nu primeşti nimic... uneori decât un număr, dacă ţi-l dă și pe ăla. Nu mă surprinde că participarea ca atlet legitimat, mai ales la veterani este aşa scăzută. Tu pui "la bătaie" timpul tău... banii tăi... picioarele tale... dar... cer taxă de federație, taxă de X, Y... iar la podium... te mulțumești cu diploma... nici măcar nu ai momentul tău de glorie undeva pe podium.

Bucuria alergării? Nu... nu vezi pe feţele alergăcioşilor sprinteni din sală bucurie. Mai ales la tineret... în timpul probelor antrenorii răcnesc de parcă vine sfârşitul lumii... iar la finish... nu apucă sportivul să tragă o gură de aer... că i se urcă în cap tona de reproşuri. Rar am văzut un sportiv care să se bucure... să savureze acea alergare. Nici eu nu am făcut-o... fiind mai mult concentrat pe viteză, ture și turnantă.

Galeria foto o poţi (re)vedea (și) aici. alergaceala.ro


Dacă voi mai alerga indoor... în sală? Nu știu... oricum nu cu prioritate... poate ajung la "naționale"... să mă "bat" sprinten cu alţi veterani din toată ţara.

În rest... prefer să savurez alergăceala... în grup joia, parte din adidas Runners Bucharest (poţi citi aici un articol despre experienţa personală de alergare în grupul lor).

Voi alerga cu bucurie competiţional... mai ales montan... fie la noi pe meleaguri dobrogene sau pe poteci întortocheate Carpaţii. Fie prin vecini alergând nisipul fin la malul mării sau sus pe vârfuri şi văi Balcanii... fie alte experienţe de fugă pe insule faimoase sau (pe) alte continente. Limitele ţi le stabileşti tu... nici măcar nu e vorba de bani... ci de oportunitate şi ocazii.

Să fim sănătoşi şi să ne bucurăm de viaţă... de prieteni vechi şi noi... în paşi relaxanţi... fie ei chiar şi competiţionali de alegăceală.

...alergat sâmbăta cu Kalenji AtStart Black-Orange
...alergat duminica cu Kalenji KipRun LD Black-Neon
...monitorizat oficial de Federația Română de Atletism


alergaceala.ro

alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro Instagram - Alergaceala Twitter - Alergaceala Skype - Alergaceala Linkedin - Ionut Petcu Versiune Mobil - alergaceala.ro Index - Alergaceala.ro

Cupa RMA ...competiţia legitimată pro şi contra

/ www.alergaceala.ro

alergaceala.ro
Alergaceala.RO

COMUNITATE

adidas Runners Bucharest alergaceala.ro Hervis Running Club Bucharest alergaceala.ro Urban Strava Art Nike+ Running Club Bucharest
alergaceala.ro
alergaceala.ro
rezultate Ionut Petcu - profil ITRA alergaceala.ro Ionut Petcu ...profil Strava alergaceala.ro Ionut Petcu ...profil Garmin alergaceala.ro Ionut Petcu - profil rezultate 42km.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
Sunt omul de astăzi pentru că am beneficiat de educație chiar dacă provin dintr-o familie modestă. O donație contează pentru viitor. Cu acces la educație Totul este Posibil !

CALENDAR alergaceala.ro

2020.08.08  alergaceala.ro  Bucovina Ultra Rocks / 43K2990+ alergaceala.ro
2020.08.15  alergaceala.ro  RunSilvania WildRace / 21K alergaceala.ro
2020.08.16  alergaceala.ro  Smida Start Trail Run / 26K alergaceala.ro
2020.09.20  alergaceala.ro  Athens HalfMarathon / 21K
2020.10.03  alergaceala.ro  Ibiza Marathon / 20K
2020.11.15  alergaceala.ro  EDP Rock'n'Roll Madrid / 42K
2020.12.01  alergaceala.ro  Maraton 1 Decembrie / 21K SuperBet
2021.05.01  alergaceala.ro  Kodzha Kaya Ultra / 75K4400+ Black
2021.05.08  alergaceala.ro  Salomon EcoRun / 14K600+
2021.06.25  alergaceala.ro  Lavaredo Cortina Trail / 48K2600+
2021.07.16  alergaceala.ro  Tryavna Ultra / 100K5000+
2021.08.26  alergaceala.ro alergaceala.ro  UTMB OCC / 56K3500+

PARTENERI

Club Sportiv Atletic Cluj alergaceala.ro
Sport Management Events
alergaceala.ro
Smart Races alergaceala.ro
Roșia Montană Marathon
alergaceala.ro
BodyShape Transformation Gym alergaceala.ro Kalenji ...by Decathlon alergaceala.ro BIO-TECH alergaceala.ro EuroStarGaz alergaceala.ro RoHost ...găzduire și domenii web

AMBASADOR

Ambasador evenimente iRun Bulgaria alergaceala.ro
Ambasador evenimente Pasul Verde Bulgaria
alergaceala.ro
Ambasador dwMap Dynamic Watch alergaceala.ro
Ambasador Just Draw It!

PACE(MAKE)R alergaceala.ro

2016  alergaceala.ro  1h50/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2016  alergaceala.ro  4h15/42K / Bucharest International Marathon
2017  alergaceala.ro  2h00/21K / Mezza Maratona di Treviso
2017  alergaceala.ro  1h45/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2017  alergaceala.ro  1h40/21K / Brasov International Marathon
2017  alergaceala.ro  1h45/21K / Bucharest International Marathon
2017  alergaceala.ro  4h00/42K / Maratona di Venezia
2018  alergaceala.ro  4h00/42K / Gran Canaria Maraton
2018  alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2018  alergaceala.ro  3h45/42K / Bucharest International Marathon
2018  alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon
2019  alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2019  alergaceala.ro  3h45/42K / Chisinau International Marathon
2019  alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon
2019  alergaceala.ro  1h40/21K / Bucharest International Marathon

Alergaceala APK Download alergaceala.ro Ionut Petcu - alerg cu Garmin VivoActive HR

BEST OF

alergaceala.ro1K  alergaceala.ro  2020.01.22 / 3'33" / HRC Winter Speed Time Trial
alergaceala.ro3K  alergaceala.ro  2019.10.27 / 11'48" / Urban Athletics 3000
alergaceala.ro5K  alergaceala.ro  2018.07.08 / 20'34" / Betano 5K Night Run
alergaceala.ro10K  alergaceala.ro  2019.04.07 / 41'45" / Traseu certificat AIMS Uniqa 10K Bucharest
alergaceala.ro15K  alergaceala.ro  2019.09.28 / 1h03'20" / Free Spirit Ruse-Giurgiu
alergaceala.ro21K  alergaceala.ro  2019.03.17 / 1h35'37" / Traseu certificat AIMS Athens Half-Marathon
alergaceala.ro42K  alergaceala.ro  2017.12.01 / 3h35'00" / Maratonul 1 Decembrie
alergaceala.ro42K  alergaceala.ro  2018.11.10 / 3h37'11" / Traseu certificat AIMS Istanbul 40th Marathon
alergaceala.ro63K  alergaceala.ro  2019.10.19 / 8h05'40" / Cappadocia CMT 2030+

RECOMAND

Zâmbet şi Sănătate alergaceala.ro
Andreea Pavel - Sports, health, lifestyle
alergaceala.ro
Adrenallina.ro alergaceala.ro
FishEye Studio - Grafica, web design si fotografie
alergaceala.ro
Urban Strava Art          Urban Strava Art Youtube Channel   
alergaceala.ro

www.ionutpetcu.ro / Cupa RMA ...competiţia legitimata pro şi contra


alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
Copyright (c) 1999-2020 enJoy - Toate drepturile rezervate. | T&C | ...enJoy stats! | 2.70.802

Cupa RMA ...competiţia legitimata pro şi contra - ionutpetcu.ro

ionutpetcu.ro | Cupa RMA ...competiţia legitimata pro şi contra